Honnan tudhatom, hogy a másik nem szeret? - htbt.hu

Honnan tudhatom, hogy a másik nem szeret?

A százszorszépek szedése nem a legjobb módja annak, hogy kiderítsük, valóban szeret-e valaki. Ehelyett a másik ember viselkedése a kulcs.

Egy párterapeuta szerint csak a szerelmünk viselkedése adhat valódi támpontot arról, hogy mit érez irántunk. Amikor szerelmesek vagyunk, nagyon könnyen előfordulhatnak félreértések: a szavak sosem olyan pontosak, mint amilyennek lenniük kellene, és ami az egyik partner számára bók, az a másik számára sértés.

Ezért az egyetlen dolog, amire támaszkodhatunk, az az, amit a partnerünk ténylegesen tesz, a mindennapi cselekedetei, amelyeket tisztán objektív kritériumok alapján kell megvizsgálnunk. A szép szavak nem elégségesek. A tények számítanak.

Ha szeretünk egy másik embert, akkor időt akarunk vele tölteni. Ez nem azt jelenti, hogy állandóan a partnerünkkel kell lennünk, de igyekszünk időt tölteni egyedül, még akkor is, ha a munka, a család és más kötelezettségek ezt megnehezítik. Ha a partnered valóban áldozatokat hoz azért, hogy több időt töltsön veled, akkor szeret.

Szerelem a hétköznapokban

A szerelem nem az éteri, hanem a gyakorlatias dolgokra épül: partnerünknek törődnie kell a mindennapi problémáinkkal, és segítenie kell leküzdeni azokat. Ha figyelmen kívül hagyja őket, akkor valószínűleg nem szeret eléggé.

Általában minden féltékenységi helyzet, vagy a gyanú, hogy a másik nem teljesen őszinte, apró félreértésekből ered, amelyeket nem kezeltek időben. Előbb-utóbb minden párnak vannak ilyen jellegű problémái. Azok a párok maradnak tartósan együtt, akik tudják, hogy miként kezeljék a bizalmatlanságot, amint az felmerül, nyíltan felvetve a helyzetet és csírájában elfojtva azt. Minél több a bizalmatlanság, annál kevesebb a szeretet.

Bár a közös érdeklődési kör fontos a pár egészségének megőrzése szempontjából, nem szükséges, hogy a szerelmesek azonos politikai nézeteket valljanak, vagy azonos zenei ízléssel rendelkezzenek. Amire szükség van, az az, hogy tiszteletben tartsák és értékeljék egymás véleményét.

Hozzászólás írása