Milyen tükör kerüljön a fürdőszobába? - htbt.hu

Milyen tükör kerüljön a fürdőszobába?

A fürdőszobai tükör fontos kiegészítő, a kiválasztásával viszont nem mindig foglalkozunk eleget. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk. Manapság már széles a kínálat, és minden típusnak megvannak a maga előnyös tulajdonságai, és persze hátrányai.

Annak ellenére, hogy a fürdőszobai tükör egy fontos lakás-kiegészítő, sokan nem is nagyon gondolkodnak rajta, hogy milyet válasszanak. A végeredmény pedig az, hogy reggel küzdenek a készülődés során, mert nem látnak magukból elege, esetleg a keret színe üt el nagyon a bútorok színétől, így pedig a fürdő stílusa nem lesz olyan, mint eredetileg akartuk. Fontos tehát, hogy egy pillantásnál többet vessünk a tükrökre, mielőtt megvásároljuk őket, hiszen hosszasan fogjuk őket nézegetni, és persze magunkat is bennük.

Tényezők, melyeket érdemes figyelembe venni a választáskor

Amikor fürdőszobai tükröt választunk, nagyon fontos, hogy végiggondoljuk, mire is fogjuk használni. Persze erre rá lehet vágni, hogy egyértelműen arra, hogy a reggeli készülődéskor lássuk magunkat, de ez nem ennyire egyszerű. Itt fogunk majd sminkelni is, tehát fontos a megfelelő világítás, vagy az a cél, hogy reggel leellenőrizzük, nem túl kócos a hajunk? Az is fontos szempont, hogy akarunk-e a tükör mögé szekrényt, vagy sem. Ez hasznos megoldás, lehet, de van, akit zavar egy osztott tükör, így ezeket nem árt végiggondolni.

A méretek kérdése is fontos szempont. Egyrészt tudunk kell mekkora hely áll a rendelkezésünkre, másrészt az is fontos, hogy megfelelő méretű legyen a tükör, hiszen lehet, hogy egyszerre ketten-hárman is készülődnek egyszerre, és fontos, hogy ne legyen vita azon, hogy ki látja magát a tükörben és ki nem.

Ha kicsi a fürdőszoba, akkor nagyméretű tükör nem jöhet szóba, viszont ekkora is fontos, hogy ne legyen túl kicsi a tükör. A helytakarékosság miatt a szekrényes fürdőszobai tükör jó megoldás lehet, hiszen helytakarékos.

Amire még érdemes figyelni, az a keretezés. Sokszor nem fordítunk erre figyelmet, és olyan keretet kap a tükör, ami nem illik a meglévő fürdőszoba bútorok mellé, ez pedig befolyásolhatja a fürdő hangulatát, és persze a miénket is.

Hozzászólás írása