Az igazság arról, hogy a párkapcsolati problémák megoldódhatók-e az ágyban - htbt.hu

Az igazság arról, hogy a párkapcsolati problémák megoldódhatók-e az ágyban

A szex lehet összetartó elem mindaddig, amíg a problémák külsődlegesek, vagy semmi közük a kapcsolathoz. Igen, a szex a kohézió egyik eleme lehet.

Amikor egy párkapcsolatban problémánk van, vagy olyan konfliktuson megyünk keresztül, amellyel egyikünk vagy mindkettőnk rosszul érzi magát, csak egyetlen út van arra, hogy újra megértésre, összetartásra és békére jussunk: a kommunikáció és a megmutatás útja.

A problémákat úgy kell megbeszélni, hogy mindketten érezzük, hogy a másik megért minket, és hogy mi is megértjük őt, majd tényekkel kell bizonyítanunk, hogy megértettük őt, hogy tiszteljük őt, és hogy nem akarjuk, hogy szenvedjen, ezért megpróbálunk mindent elkerülni, ami a helyzetet idáig juttathatja.

Viszont mindig vannak olyan párok, akik kihagyják ezeket a lépéseket, és az ágyban próbálják megoldani a problémákat.

A szex, mint megoldás

Egyértelmű, hogy a kapcsolat szexuális része a maximális intimitás, közelség és egyesülés pillanata egy másik szinten. Ez valami olyasmi, ami kizárólag a partnerünkkel van, és nem másokkal. De vajon tényleg működik?

A szex nem, ha probléma van köztünk. Ez lehet harag, csalódás, árulás vagy az, hogy nem tudunk megegyezni egy nagyon fontos döntésben. Az sem segít, ha az egyik fél impotenciával küzd, lecsökkent a libidója, vagy más nem vágyik a közelségre.

Ezekben az esetekben a szex még azt is okozhatja, hogy a másik rosszul érezze magát. Ilyenkor az érzelmi rész teljes mértékben kapcsolódik a szexuális részhez, és ha valaki nem nyugodt, akkor jobb, ha nem erőlteti.

Milyen esetekben működik a szex, mint kohéziós elem?

A szex fantasztikus kohéziós elem lehet, ha a problémánk nem kapcsolódik magához a kapcsolathoz vagy az egyikünknek a másik iránt érzett érzéseihez.

Ha valami külső ok miatt nehéz vagy bonyolult időszakon megyünk keresztül, a szexuális kötelék aktívan tartása segít érezni, hogy együtt vagyunk benne, hogy képesek vagyunk szembenézni az élet bármely visszalépésével, emlékeztet minket arra, hogy cinkosok, barátok és szeretők vagyunk, hogy törődünk egymással és szeretjük egymást. És ez természetesen tovább erősíti a kapcsolatunkat.

Hozzászólás írása