Valós-e a félelem az online vásárlástól?

A magyarok még mindig elég bizalmatlanok az online vásárlást illetően. Ha mégis úgy döntenek, hogy vásárolnak, akkor inkább filléres darabokat vesznek Kínából, vagy utánvéttel kérik a megvett termékeket. Van ok az aggodalomra?

Ami bolt, az bolt!

Egyszerűen nem tudtunk még hozzászokni ahhoz, hogy az online áruházak is ugyanolyan boltok, mint a sarki közért, vagy az elektronikai bolt a másik utcában. Az, hogy nincs konkrét fizikailag megfogható termék, mondjuk egy pulcsi vagy egy mosógép, az nem azt jelenti, hogy gagyi, vagy, hogy nem fogjuk megkapni soha. Sokakban él a sztereotípia, hogy az online shoppingolás veszélyes. A normális webes áruházak olyan cégek, mint más, csak a neten árulják portékáikat, nem nyithat akárki csak úgy internetes shopot, vagy azt rövid úton be is zárják. Sokkal inkább érdemes tartani az apróhirdetésekben, gyanús e-mailekben hirdető egyénektől, akik túlságosan olcsón akarnak megszabadulni ne adj Isten lopott vagy illegális cuccaiktól. Az aukciós oldalakkal is érdemes vigyázni, egyáltalán nem biztos, hogy a póló olyan színű, mint a képen, vagy, hogy megkapjuk a megrendelt telefont.

Pulóver Divat 2014.

Pulóver Divat 2014. – Ha esetleg kicsi ránk a pulóver, vagy túl nagy, a webáruháznak kötelessége kicserélni 8 napon belül

Most akkor féljünk, vagy ne?

Ha legális, bejegyzett shopból rendelünk, akkor nincs okunk a félelemre. Attól sem kell tartanunk, hogy zsebre vágják a pénzünket, nyugodtan lehet bankkártyás terheléssel is fizetni, nem muszáj az utánvét miatt plusz pénzt fizetni. De mi van akkor, ha a megvásárolt cipő túl kicsi, vagy a plüssállat színe nem olyan, mint a képen? Akkor becserélik, mert kötelesek 8 napon belül visszavenni az árut.

Nem szükséges tartani a világhálón történő vásárlástól, ha elég körültekintőek vagyunk, és akkor nem fog baj érni bennünket. Mindig olvassunk utána a cégeknek a világhálón!

Hozzászólás írása