Tippek egy zsúfolt nap megszervezéséhez

Vannak napok, amikor már az ébresztőóra hallatán, és ha eszünkbe jut az a rengeteg munka, ami az íróasztalunknál vár ránk, egyszerűen nincs kedvünk elhagyni a szobánkat és a meleg ágyat. Igen, a zsúfolt napok kimerítőek és rémálommá válnak, még mielőtt elkezdődnének.

Nem számít, hogy azt csinálod-e, amit igazán szeretsz, vagy éppen ellenkezőleg, olyasvalamin dolgozol, ami pillanatnyilag a zsebedet táplálja, de a lelkedet nem. Bármi is legyen a helyzet, a dolgos napok azzal a vággyal járnak, hogy kusza gondolat minden pillanatban emlékeztet minket arra, hogy a napnak még nincs vége. Hogyan tudjuk jobbá tenni ezeket a napokat?

Írás és áthúzás

Kezdjük a napot egy tennivalólista elkészítésével. Az a legjobb, ha kézzel írjuk meg; ez nem vesz igénybe 5 percnél többet, és lehetővé teszi, hogy minden világosabb legyen, és a képernyőt sem kell néznünk.

Ha elkészült a lista, adjunk magunknak három percet (valljuk be, három percet egy óra alatt el lehet pazarolni valamire, ami mosolyt csal az arcunkra), hogy megnézzünk valami szórakoztatót az interneten.

Ezt követően, ahogyan elvégezzük a listában megadott teendőket, húzzuk ki őket. Így látni fogjuk, hogy minden egyes feladatot, amit el kellett végeznünk már teljesítettünk, ami bátorságot és erőt ad a következő feladatok elvégzéséhez.

Prioritások meghatározása

Vannak, akik inkább a legtöbb időt és elzárkózást igénylő dolgokkal kezdik a napjukat, míg mások az apróságokat tudják le először. Igazából ez a személyiségünktől függ. Egy webshop vezetésénél is mérlegelni kell a fontos teendőket.

Nem számít, hogyan rendezzük a sorrendet, csak csináljuk meg! Szervezzük meg, tegyünk rendet, mert így a munkaterhelés kiegyenlítődik.

Lélegezzünk

Tehát pihenjünk is. Fontos, hogy arányt adjunk a dolgoknak, és tudjuk, hogy egy túlterhelt munkanapnak nem kell hatással lennie a magánéletünkre. Ügyfélügyek, iroda vagy számlák? Hagyjuk őket ott, ahová tartoznak, és ne kövessük el azt a hibát, hogy hazavisszük őket magunkkal.

Hozzászólás írása