Szükség van-e még tehetségkutató műsorokra?

Ha az ember hétvégén bekapcsolja a tévéjét, nehéz a távirányítóval olyan kereskedelmi csatornára kapcsolni, ahol nem valamilyen tehetségkutató műsor megy, vagy annak a kulisszatitkos extra adása. Hat évadot élt meg a zenei tehetségkutató, a Megasztár, az utolsó széria 2012-ben volt.

Médiatámogató: A távirányító webáruház: http://www.hdplanet.eu/termekek/taviranyito

A Megasztárnak volt még egy testvérműsora, a Megatánc, melyben tehetséges táncosok mérték össze a tudásukat. A Megatánc nem aratott óriási sikert, ugyanis egyetlen évada volt, az is 2006-ban.

A Csillag születik valamivel nagyobb teret adott a feltörekvő tehetségeknek, ide mindenki jelentkezhetett, aki úgy vélte, valamiben kiemelkedően tehetséges. Így szerencsét próbálhattak táncosok, zenészek, színészek, vers- és prózamondók, viccmesélők is. A Csillag születik négy évadot élt meg, legutoljára 2011-2012-ben volt látható.

A tehetségkutatók királynője: Ördög Nóri

A tehetségkutatók királynője: Ördög Nóri – Méltán nevezhetjük Ördög Nórát a tehetségkutató műsorok koronázatlan királynőjének, hiszen az RTL Klub számtalan műsorban szívesen alkalmazza. Lásd pl. x-faktor (Fotó: Nánási Pál)

A szintén zenei tehetségkutató, a licencszerződéses X-faktor három évadnál jár. A tavalyi harmadik évad a közönség nagy része szerint a leggyengébb volt, ennek ellenére idén, 2013-ban is műsorra tűzik. Megpróbálta felvenni a harcot az X-faktorral a Voice, de hiába voltak jó hangok, a műsor nem lett átütő siker. Ennek ellenére a TV2 nem adja fel, a konkurenciával hasonló modon, 2013-ban szintén lesz Voice a TV2-n.

Sokan úgy vélik, hogy semmi szükség ennyi tehetségkutató műsorra, mivel egy ilyen kis ország nem képes fenntartani ennyi tehetséget. Nagyon sokan hamar a süllyesztőben végzik, hiszen jön a következő széria, azokat kapják fel, a régiek pedig feledésbe merülnek. Tíz éve volt az első Megasztár, de valószínűleg nagyon kevesen emlékeznek mind a tizenkét döntős nevére. De nem kell messzire menni, már a tavalyi vagy tavalyelőtti szériák versenyzőit is nehéz felsorolni.

További tehetségkutatók: www.kartc.hu

A hétvégék általában a tehetségkutatókról szólnak, ha nem maga a műsor megy, akkor kulisszatitkos adásokat lehet látni. Hogy kis hazánkban kik tudnak fennmaradni, az igencsak kétséges, de az biztos, hogy a tehetségkutatók nézettsége magas, és jó pénzt hoz a csatornáknak a konyhára, így maradni fognak. A kiscsillagoknak, megasztároknak, X-faktor tehetségeknek pedig minden erejüket meg kell feszíteniük, ha fenn akarnak maradni a showbiznisz világában.

Hozzászólás írása