Személyi digitális tolmács válthatja le a fordító alkalmazásokat

Közel két év telt már el azóta, hogy a Waverly Labs megszellőztette a forradalmian új találmányát, amely szolgáltatása felér egy privát tolmácséval. Ámulva fogadta már akkor is a közönség  a kütyüt, amely képes valós időben élő hangról fordításokat készíteni, mindezt számtalan nyelven oda-vissza.

A hosszúnak tűnő várakozást végül siker koronázta, amikor 2017 év végén megérkeztek a boltok polcaira az első példányok a Pilot nevű fordító fülhallgatóról. Akárcsak egy hagyományos fülhallgatónál itt is párban érkezik meg a csomag, ám itt két vezeték nélküli változatról van szó és a pár egy-egy tagját más-más fülébe kell helyezni és nem mind a kettőt a sajátunkéba.

A fantasztikus és futurisztikus tolmács fülhallgató a beszélgetés megkezdésekor azonnal beüzemel és a beszélgető partnerünk már a fordított szöveget hallja a fülhallgatón át a saját fülében. A fordítást azonban nem a fülünkben lévő vevőegység, hanem egy fordító mobil alkalmazás végzi.

Ez persze nem okoz gondot, hiszen a fülhallgatók Bluetooth nélküli módon kapcsolódnak a telefonunkhoz. A gyártó természetesen nem csak a hardvert, hanem a szoftvert is alaposan csiszolgatta. Mára már elkészült hozzá angol, francia, német, olasz, spanyol, portugál, arab, kínai, görög, hindi, japán, koreai, lengyel, orosz és török nyelveken is.

Bár egyelőre a magyar nyelvet annak bonyolultsága miatt még nem képes fordítani a készülék, de a gyártó ígéretet tett arra, hogy az eszköz fejlesztésével a nyelvi csomagokat is folyamatosan bővítik. Az eszköz egyébként rendkívül dizájnos és több színben is kapható. Használata egyszerű és a természetes beszélgetésen túl telefonhívásokhoz, videó hívásokhoz vagy online műsorokhoz és zenékhez is felhasználható.

A csoportos beszélgetések során pedig mindenkinek a saját nyelvére fordít a Pilot. Az eszköz tökéletes alternatívája lesz a fordító alkalmazásoknak ám a személyes, valódi tolmácsok munkáját még jó ideig nem lesz képes helyettesíteni.

Támogató: www.fnt-forditoiroda.hu

Hozzászólás írása