Szakítás vagy a kapcsolat megmentése? - htbt.hu

Szakítás vagy a kapcsolat megmentése?

A közösségi médiában egy időben nem népszerű volt egy MÉM, amely mindig kikerült, ha valaki rövid házasság vagy kapcsolat után szakított: régen inkább megjavítottuk a dolgokat, és nem rögtön újat vettünk. Természetesen ebben a mondásban van igazság, ugyanakkor szembe kell nézni a ténnyel, hogy van olyan kapcsolat, melyet nem érdemes megmenteni.

Ma rohanó világunkban persze gyorsan hozunk döntéseket, nemcsak arról, hogy mondjuk ingatlan vagy autót vásároljunk, vagy hogy milyen szakmát válasszunk, de arról is, hogy együtt maradjunk-e  párunkkal, vagy inkább álljunk tovább.

Ezzel persze alapvetően nem lenne baj, de érdemes előbb alaposan végig gondolni, hogy valóban találunk jobbat a párunknál, illetve, hogy a gond, amit most óriásinak látunk, az valóban az e. Érdemes egy harmadik, pártatlan féllel, barátokkal, barátnőkkel, rokonokkal kibeszélni, és ahogy hangosan kimondjuk a dolgokat, lehet, hogy már nem is tűnik akkorának a baj, mint azt elsőre gondoltuk.

Amikor már nem érdemes megmenteni egy kapcsolatot

Vannak kérdések, melyeket érdemes tisztázni egy házasság előtt, de akár kapcsolat kezdetén is. Ilyenek a jövőbeni tervek, a pénzügyekhez való hozzáállás, a gyermekek kérdése, a karrier stb..

Nagyon sok párkapcsolatban tapasztalható, hogy ezeket a kérdéseket egyáltalán nem tisztázzák a felek, vagy ha mégis, akkor a pár egyik tagja olyan választ ad, amit a másik fél hallani akar, csak hogy együtt maradjanak, vagy, hogy még eggyel több forró éjszakát tölthessenek együtt.

De az ellentétek a felszínre fognak kerülni, és ha nem egyezik a világlátásunk, akkor lehet, hogy valóban jobb külön. A sok stressz és veszekedés lelkileg és testileg is megviselheti a feleket, önértékelési gondoktól a merevedési zavarokig sokféle probléma forrása lehet.

A bántalmazó kapcsolatokból is érdemes mihamarabb kilépni. Ez egy olyan ok, ami semmi esetre sem menthető. Aki rendszeresen bántja a párját, akár fizikailag, akár érzelmileg, az mindig is fogja, hiába ígéri az ellenkezőjét, hogy mostantól majd jobb lesz. Valószínűleg nem lesz, így jobb kilépni egy ilyen kapcsolatból.

Hozzászólás írása