Pólóhajtogató gép házilag – video

Gondolta volna, hogy egy egyszerű kartondobozból kiváló pólóhajtogató gép készülhet? Ez a kis egyszerű készülék megkönnyítheti azok dolgát, akik nem tudnak szépen hajtogatni, vagy egyszerűen csak gyorsan szeretnének végezni ezzel a munkafolyamattal. Mindössze tíz-tizenöt percnyi szabadidő elég ahhoz, hogy elkészüljön a masina.

Nincs másra szükségünk, csak két kartondobozra, egy ollóra (vagy papírvágóra) és egy celluxra. A pólóhajtogató elkészítése nem tart tovább, mint tíz-tizenöt perc, és utána már kezdhetjük is összehajtani vele a pólóinkat.

Első lépésként hajtsuk szét az egyik dobozt, a tetejét vágjuk le róla. Így három része lesz a kartonnak, a nagyobb része lesz az alapja, a két kisebb pedig a szárnya. A szárnyakat vágjuk le róla, de ne dobjuk ki, csak tegyük félre őket.

Pólóhajtogató gép, házilag

Elképesztő, hogy manapság, mit ki nem találnak. Most itt van a pólóhajtógató, melynek segítségével akár 5 mp alatt tökéletesre lehet hajtogatni egy pólót (kép: Bigyoshop)

Fogjuk a másik (kisebb méretű) dobozt, és vágjuk le az egyik oldalát. Ne válasszunk túl nagy dobozt, mert ennek a kartonpapírt mérete fogja meghatározni, hogy mekkorára hajtja össze a pólót. Ezután ragasszuk fel a kis kartonpapírt az alap közepére, ez egyfajta hajtókaként fog funkcionálni. Pontosan, közvetlenül a hajtó mellé ragasszuk a két szárnyat. Erősen ragasszuk oda a celluxszal, próbáljuk ki, hogy nem mozdul-e el. Minél vastagabb celluxot választunk, annál kevésbé valószínű, hogy nem tartja meg.

S hogyan is kell ezt használni? Első lépésként mintával lefelé tegyük rá a pólóhajtogatóra a ruhát, előbb az egyik szárnyát kell behajtani, majd a másikat, legvégül pedig középen. A művelet nagyon gyors, néhány perc alatt több tucat pólót lehet vele összehajtani a kisebbektől a nagyobbakig egyaránt.

Aki szeretné megtekinteni, hogy pontosan hogyan kell ezt elkészíteni a pólóhajtogatót, az megnézheti az alábbi videón is:

Pólóhajtogató gép házilag – video (1 hozzászólás)

Oldal 1 / 1
  1. noncsi
    noncsi 2014-08-03 at 20:37 | Reply

    nagyon tetszik amint lesz egy nagy kartonom már neki is állok

Hozzászólás írása