Mit gondoljunk át telefonvásárlás előtt?

Amikor elérkezik az ideje a telefonvásárlásnak, rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre. Ma már nem csak a nagy márkák drága eszközei közül válogathatunk, hanem léteznék új cégek, akik eldöntötték, hogy mindenki számára elérhetővé teszik ezeket.

Azonban mielőtt kiválasztjuk, hogy pontosan melyik márkához fogunk fordulni, érdemes figyelembe venni néhány szempontot, mint például a költségvetést, az operációs rendszert, a megjelenését, a belső tulajdonságokat és a kamerát.

Ha nem akarunk sok pénzt elkölteni, akkor a középkategóriás termékeket tudjuk áttanulmányozni. Vásárlás előtt készítsünk költségvetést, amibe nem csak a készülék, hanem a tok és a védőfólia is beletartozik. Amennyiben pénztárcabarát megoldáshoz folyamodunk, az iOS operációs rendszer alapból kiesik a lehetőségeink közül, és csak az Android marad.

Ennek előnye, hogy széles választék áll a rendelkezésünkre, és a testre szabás is könnyebb. A nyílt forráskód más-más kezelői felületek születéséhez vezet, így a Huawei és a Xiaomi is eltérnek majd egymástól, hiába használják az Androidot.

A kinézet és a kamera

Kinézetben könnyebb a dolgunk, mivel általában egy fémtestet kapunk. A nagyon olcsó készülékek műanyagból készülnek, de itt a minőség sok estben kétes, és néhány esés után komolyabb problémákkal fogunk szembenézni. Az üvegtestű telefonok a luxus kategóriában találhatók, azonban érzékenyének az ütésekre. Sok esetben megéri többet kifizetni a prémium minőségért, és tartós anyagot választani.

Képernyő kiválasztásánál ma már nehezen fogunk találni 6 colosnál kisebbet, de nem is érdemes. Amióta a kínai cégek is behozták a nyújtott képernyőket, nagyobb hangsúlyt kapott a fényképezés és a multimédia. Pont ezért fontos, hogy a belső memória kiválasztásánál, azokhoz a márkákhoz húzódjunk, akik 64 GB-os alappal kezdenek, például a Realme.

A kamera ellenőrzésénél vegyük figyelembe, hogy már a középkategória is 3 vagy 4 kamerát tartalmaz, ami kényelmessé teszi a fényképezést. Végül fektessünk hangsúlyt az akkumulátorra, hogy egész nap használhassuk.

Hozzászólás írása