Mindenki irigyli a kapcsolatomat, pedig a szex már nagyon unalmas - htbt.hu

Mindenki irigyli a kapcsolatomat, pedig a szex már nagyon unalmas

A legtöbb magányos ember egy olyan kapcsolatra vágyik amiben igazi, őszinte lelki alapra épül. A nők leggyakrabban egy olyan pasira vágynak aki vagány, kedves, figyelmes, megbízható, és természetesen a szex is felejthetetlen élmény vele. De ki gondolná, hogy az első pár év után a tökéletes kapcsolat is képes szürkévé és egyhangúvá válni?

Ha alapvetően minden szuperül működik, és a kapcsolat elején a szex is a lehető legjobb volt vele, akkor nincs nagy gond. Hiszen a leggyakrabban a hiba abban rejlik, hogy a szex ellaposodik, monotonná válik. Az emberi agy pedig hajlamos megtanulni a dolgokat, így egy idő után az a fajta aktus sem okoz majd számunkra örömöt, amit eddig évekig ugyanígy csináltunk. Ha alapvetően azokhoz a típusú emberekhez tartozunk akik a lelki tényezőkre hagyatkozva választanak párt, akkor könnyen beleunhat a párunk a megszokott gyors szexbe.

Trükkök amikkel feldobhatjuk az életünket

Ha frusztrál minket, hogy ritkábban bújunk össze mint a környezetünkben élő párok, akkor érdemes időt és energiát fektetni abba, hogy a kapcsolat újra lángra lobbanjon, úgy mint az első hónapokban, években. Egy tökéletesnek tűnő kapcsolat mélyén is előfordulhatnak apró nézet eltérések, amelyek megpecsételhetik a ágyban töltött időt.

Ha úgy érezzük nálunk is kezd beállni ez az aggasztó helyzet, akkor jobb őszintén megbeszélni a problémákat, mint azon töprengeni, hogy vajon keres-e mást, vagy tönkre fog-e menni így a házasságunk? Hiszen legtöbbször apró dolgokon múlik az, hogy újra vadabbá tegyük a szexet. Például lehet, hogy a párunk már tett rá célzást, hogy neki örömöt okoznánk ha néha extra szexi fehérneműbe bújnánk ágyba, de mi hamar elhessegettük ezt a vonalat, hiszen nem tökéletes a testünk egy ilyen együtteshez.

Soha ne hordozzuk magunkkal a rossz élményeket

Amennyiben egy régebbi kellemetlen élmény miatt maradtunk a megszokott szexuális együtt létnél, akkor az a legrosszabb megoldás ha elhallgatjuk ezt a párunk előtt, hiszen lehet egy kis odafigyeléssel fognak megszűnni ezek a gátlások. A pasik legnagyobb félelme ha a merevedésükkel van gond. Nincs olyan férfi, aki ne ettől tartana a legjobban. De ha ilyen téren fedezünk fel gondokat, akkor is érdemes nyíltan, kendőzetlenül beszélni ezekről, mert az is lehet, hogy egy apróság segíthet a lehető legjobb eredményt elérni. Az ilyen gondok a fogják elkezdeni lerombolni a kapcsolatunkat.

Ha mégis annyira kellemetlennek érezzük az ilyen beszélgetést, hogy akár évekig is elhúzzuk, akkor érdemes szakember segítségét kérni, aki megtanítja majd nekünk tudatosan kezelni a problémákat.

A kapcsolatunk minden területén lehetnek hullámvölgyek, viszont arra közösen kell törekednünk, hogy ezeket a völgyeket minden esetben hegyek kövessék. Kis energia befektetéssel újra tűzre kaphat a kapcsolat, a szürke hétköznapokon fordítsunk elég figyelmet a párunkra. Néha bízzuk a gyerekeket a nagyszülőkre, és kezdjünk el újra randizni, megismerni újra egymás személyiségét, ami teljesen normális módon az évek alatt formálódott. Szervezzünk egy wellness hétvégét, amit csak kettesben töltünk, távol a nagyvilág problémáitól.

Hozzászólás írása