Minden, amit a memóriakártyákról tudni illik

A 21.század emberének a vezeték nélküli hordozható készülékek nem csak fontos, hanem bizony nélkülözhetetlen tárgya. Ezek közé első sorban a mobiltelefonok, azon belül is az okostelefonok tartoznak. Igényükre ma már mindenki igényt tart, tartózkodási helytől függetlenül.

Annak is fontos aki távol van az otthonától, kollégiumban él, és annak is aki otthon maradt és szeretne nap mint nap beszélni a családtagjával. És itt már nem csak egy telefonhívásról beszélünk, hanem fontos szerepet kapott a média, a közösségi oldalak, az e-mailek ellenőrzése, a friss hírek. Ezeket egy korszerű telefonnal szinte bárhonnan megtekinthetjük már.

Az okostelefonok ma már túlzás nélkül mindenhol jelen vannak? Segítik a külvárosban élő fiatalok szabadidős programjainak megtervezését, kérhetünk tőle segítséget szinte az élet bármely területén, és küldhetünk/kaphatunk képeket videókat. Egyszerűen a mai készülékek a világ bármelyik pontján olyan személyes eszközzé nőtték ki magukat amelyek nélkül már csak kevesen tudják elképzelni az életüket.

A legtöbb mobiltelefon megfelelő méretű tárhellyel rendelkezik már, de mégis előfordul hogy megtelik a memória. Ilyenkor ajánlott a egy tisztító alkalmazással ellenőrizni és kitörölni a régen használt appokat, képeket, videókat, zenéket. De mi van ha ez sem elég? Ha ezután is telve van a memória? Egyszerűbb beszerezni egy megfelelő méretű memóriakártyát, így szinte a végtelenségig készíthetjük a fotókat a gyermekeinkről, kis kedvenceinkről, nyaralásunkról.

A memóriakártya egy olyan hordozható tárolóeszköz, amely alakja egy mini kártyára hasonlít. Legfőbb tulajdonságai: hordozhatóság, energia felhasználás nélküli adattárolás, kis méret és újra felhasználhatóság. A pár ezer forintos tételt érdemes megengedni magunknak, hiszen a készülékünkön ezzel sokkal több adatot tudunk tárolni. A KínaiBázis oldalán megtaláljuk a számunkra megfelelő méretű és márkájú kártyákat. Pár kattintással meg is tudjuk rendelni, így néhány munkanapon belül már használatba is állíthatjuk ezt a mini adathordozó kütyüt.

Hozzászólás írása