Miért hasznosak az AMS kormányzási eszközök?

Ha egy igen nagy teljesítményű mezőgazdasági gép került a tulajdonunkba, akkor a megfelelő üzemeltetése lényeges feladat. A megfelelő profit érdekében érdemes jól megtervezni és kivitelezni a gép üzemeltetését, hiszen fontos, hogy egy ilyen nagy értékű eszközrendszer a legoptimálisabban legyen kihasználva.

Ebben jelentősen a segítségünkre lehet a John Deere automatikus kormányzási rendszere. Az AutoTrac lényegesen csökkenten tudja az átfedéseket, időt, munkaórát és üzemanyagot tud megtakarítani.

Az automata kormányzás nélküli John Deere traktorok és kombájnok a JD univerzális automata kormányzási rendszerrel AutoTrec géppé alakíthatóak. Ez a folyamat viszonylag gyorsan megvan, kevesebb mint egy óra kell a telepítéshez. Nem számít, hogy nem ilyen traktort vásároltunk, némi anyagi és idő befektetéssel könnyedén átalakítható a meglévő gépparkunk, ráadásul könnyen fel- és leszerelhető, illetve cserélhető a gépink között.

Emellett lehetőség van a teljes kormányzási rendszer kiépítésére is olyan gépekben, amik egyáltalán nem rendelkeznek ilyesmivel.

Csak a John Deere traktorokban lehet telepíteni ezt a rendszert?

Igazából az sem baj, ha nem ezzel a márkájú traktorral rendelkezünk. A John Deere automata kormányzási és komplett AutoTrac GPS rendszerek nem csak John Deere traktorokba építhetőek be, hanem lényegében márkától függetlenül telepíthetőek traktorokba és kombájnokba.

Ez a rendszer márka független, vagyis Case, Claas, Deutz-Fahr, Fendt, Krone, Massey Ferguson, New Holland és Valtra traktorokhoz, kombájnokhoz is használható. A gyártó szerint, mint 600 különböző gépre felszerelhető a rendszert, tehát nagyon univerzális.

Emellett lehetőség van rá, hogy másik munkagépbe átépítsük, ehhez alig kell több, mint egy óra, ezzel viszont így egy egyszeri, kisebb befektetéssel a teljes gépállományunkat automatizálni tudjuk.

Természetesen a rendszer bővíthető, vagyis, ha nem szeretnénk folyton átszerelni, az összes munkagépbe beszereltethetjük. Az automata kormányzási rendszer egy egyszeri beruházás, de hosszú távon nagyon is megéri befektetni, hiszen hatékonyabbá teszi a munkát.

AMS eszközök

Hozzászólás írása