Miért fontos az arctisztítás? - htbt.hu

Miért fontos az arctisztítás?

Az arctisztítás fontosságát sokan félvállról veszik, pedig, ha belegondolunk, hogy mennyi szennyeződéssel fogunk egyetlen nap alatt találkozni, akkor rájövünk, hogy semmiképpen nem nevezhető tisztának.

Az egész procedúra reggel kezdődik. A felkelés után sokan megmossák az arcukat, amihez valamilyen szappant, esetleg arclemosót használnak. Ezek a készítmények gyakran rengeteg kémiai vegyületet tartalmaznak, ami hosszútávon káros hatással lesz a bőrünkre.

Az arcmosás után a sminkelés lépései következnek. A hölgyek általában hidratálással szokták kezdeni, de itt sem mindegy, hogy milyen krémet használnak. Ha nem a természetes fajtát alkalmazzuk, akkor újabb kémiai vegyületek jutnak a bőrünkbe, és szép lassan elkezdenek lerakódni.

Ezután a krémet az alapozó követi, ami tényleg nem sok természetességet látott. Az alapozó felvitele után még ott vannak a következő rétegek is, így mire elindulunk otthonról több vegyület kerül az arcunkra, mint az el tudnánk képzelni.

Azonban a napnak nincs vége, a bőrünknek meg kell küzdenie a levegő porávál és más szennyeződésekkel. Amikor este fáradtan hazaérünk, akkor a bőrünk nem vágyik másra, mint egy kis felfrissülésre, amit lehet, hogy még el is felejtünk. És akkor még nem beszéltünk azokról, akik valamilyen bőrproblémával küszködnek, például aknéval.

Mivel tisztítsuk az arcunkat?

Az egyik megoldás az, ha csak és kizárólag természetes alapú krémeket és kozmetikumokat használunk. Ezek nem tartalmaznak vegyianyagokat, így sokkal kíméletesebben bánnak a bőrünkkel. Emellett csak a napi átlag szennyeződésre kell odafigyelnünk, de ez már könnyű munka.

A másik lehetőség a CBD tartalmú termékek használata. A kannabisz már évezredek óta közismert, régen is használták. Két fő alkotóeleme van, az egy a THC, a másik pedig a CBD. Előbbi a bódító hatásáról ismert, utóbbi pedig a rengeteg előnyéről, ami az arcon is kifejezi a hatását.

Igaz, hogy a kutatásokra még várnunk kell, viszont már most rengeteg pozitív tapasztalatot olvashatunk. Nem véletlen, hogy a CBD-t máshogy is fogyasztják, és különböző betegségek kezelésére használják.

Hozzászólás írása