Mi az a keresőmarketing? - htbt.hu

Mi az a keresőmarketing?

Manapság már el sem tudjuk képzelni az életünket internet nélkül. Online vásárolunk, intézünk ügyeket, szórakozunk és informálódunk. A legtöbben nem jegyeznek meg különböző webcímeket, hanem a keresők szolgáltatásait használják ki.

Mit ér egy szép céges vagy magánfelhasználásra készült honlap, ha senki nem ismeri. A statisztikák kimutatták, hogy egyre többen használják a Google keresőt, ha valamit nem találnak a világhálón. Ezt kell kihasználnia azoknak, akik szeretnének bizonyos kulcsszavakra (vagyis amit a felhasználó beüt a keresőbe) az élmezőnyben végezni, így nagyobb lesz a valószínűsége, hogy a mi oldalunkra kattintanak a látogatók.

A keresőoptimalizálás és a keresőkben megjelenő fizetett hirdetések segítségével sokkal könnyebben el lehet érni a potenciális vásárlókat. Ezek a keresőmarketing szolgáltatások külön-külön is hatékonyak tudnak lenni, de sokkal jobban megéri, ha egyszerre alkalmazzuk őket, mert a két szolgáltatás merőben más célcsoportot talál meg. A keresőmarketing további része meg a közösségi médiában történő optimalizálás.

Keresőmarketing (SEM = Search Engine Marketing)

Keresőmarketing (SEM = Search Engine Marketing): olyan online marketing, amely a keresőmotorok hirdetéseit használja fel arra, hogy egy adott honlap, szolgáltatás, termék látogatottságát növelje úgy, hogy magas konverziót érjünk el általa.

Egyre többen használnak rendszeresen közösségi portálokat, az ilyen jellegű platformokra történő fellépés és népszerűsítés nagyon sok látogatót vonzhat.

Amennyiben igénybe akarunk venni különféle szolgáltatásokat, akkor ajánlatos először egy elemzést csináltatni arról, hogy SEO esetében milyen kulcsszóra vagy kulcsszavakra érdemes optimalizálni, a konkurenciák felkutatása, elemzése is ide tartozik. Emellett számos dolgot figyelembe kell venni ahhoz, hogy a keresőmarketing sikeres legyen, például  közösségi média aktivitás, a honlap tartalmi elemeinek az átvizsgálása, analitika, stb.

A kattintás alapú hirdetési kampányok lényege, hogy bizonyos költségbefektetéssel új látogatókat vonzzunk az oldalunkra. Ezek a hirdetések megjelenhetnek közvetlenül a keresőkben, vagy más, a hirdetés szempontjából releváns honlapokon. Az így kapott látogatók értékesek lesznek, ugyanis a java részük azért kattint a hirdetésre, mert érdekli a tartalom, nem pedig véletlenül.

Hozzászólás írása