Mekkora masszázsmedencét válasszunk?

A masszázsmedence kiválasztása elsőre talán nem tűnik nagy feladatnak, hiszen lényegében csak egy nagyobb fürdőkádról beszélünk, de amint megismerkedünk a jakuzzik sajátosságaival és tulajdonságaival, nem mellesleg követelményeivel, rögtön rájöhetünk arra, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket, amivel kapcsolatban a választás egyáltalán nem könnyű.

Legyen szó akár egy kisebb, kétszemélyes jakuzziról, akár egy úszáshoz vagy nagy bulikhoz is alkalmas 5-6 személyes darabról, a választáshoz minden esetben segítségre lesz szükség. 

Mekkora legyen a medence?

Ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy a kisebb masszázsmedencék minden esetben sokkal könnyebben kezelhetőek, sőt fenntartásuk is lényegesen olcsóbb. Ez ebben a formában igaz is, azonban gondoljunk mindig előre. Ha nagy a család, ha gyakran látunk vendégül másokat, ha szeretjük másokkal is megismertetni azokat az élményeket és érzéseket, amelyek számunkra kedvesek vagy kellemesek, akkor szinte biztos, hogy előbb vagy utóbb másokat is szeretnénk vendégül látni jakuzzinkban.

Ha viszont egy kisebb, romantikusabb medencét választottunk ehhez, akkor erre egyszerűen nem lesz lehetőségünk. Éppen ezért, ha csak nem valóban párunkkal, vagy egyedül akarjuk használni a jakuzzit, akkor érdemes lehet megfontolni egy kicsivel nagyobb jakuzzi vásárlását, ami ilyen esetben már nem sokkal nagyobb beruházás, annak fényében pedig pláne nem, hogy később ugyebár barátaink és családtagjaink is velünk együtt élvezhetik majd a medence örömeit.

Mégis hány személyes legyen a jakuzzi?

Mint ismert, nagyon sok méretű és formájú masszázsmedence kapható a piacon, így a méretek mellett kiemelten fontos lehet eldönteni, hogy melyik áll jól a kertben, a kiszemelt helyiségben, és ott mekkorát tudunk jól és kényelmesen megközelíteni, hiszen ezek az adottságok alapjaiban befolyásolják a jakuzzi méretét. Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor kezdhetünk el azon gondolkozni, hogy hány személyes legyen a masszázsmedence.

Ha nagy a család és gyakran várunk vendégeket, akkor érdemes lehet nyilván a nagyobbakban gondolkodni, amelyek nem mindig adnak több ülőhelyet, ellenben sokkal komfortosabbak a nagyobb elrendezéssel. Ha viszont csak párunkkal, vagy gyermekeinktől függetlenül használnánk a jakuzzit, akkor teljesen felesleges a kétfős típusnál többet vásárolni.

Szponzoráció: masszazsmedence.org

Hozzászólás írása