Leica 3D Disto: távolságmérés 3D-ben!

A Leica 3D Disto egy igazán különleges távolságmérő berendezés, amely egy forradalmi újdonság a háromdimenziós felmérés kapcsán, hiszen az első olyan mérőműszer, amellyel a térbeli felmérés hibamentesen és rövid idő alatt könnyedén elvégezhető – akár távvezérléssel is.

Az építőipar bármelyik területén

Nagyon sok olyan terület és szakma létezik az építőipar berkein belül, ahol napi rendszerességgel kell épületeket, vagy helyiségeket akár milliméteres pontossággal felmérni. Ez néhány különös megoldás, egyedileg gyártott bútor, kőburkolat vagy más egyéb miatt gyakran óriási bosszúságot képes okozni, aminek a kiküszöbölése sok esetben többórás munkát vesz igénybe – a jelentős pluszköltségekről és kellemetlenségekről nem is beszélve.

A Leica 3D Disto erre nyújt megoldást, hiszen segítségével nem kell többi felmérési problémáktól vagy hibáktól tartanunk, hiszen bármilyen mérésről is van szó, a műszer azonnal, és teljes három dimenzióban képes felmérni bármilyen épületet, méghozzá páratlan pontosság társaságában. A kérdéses mérőműszer ugyanis egy rendkívül egyedülálló lézeres távolságmérő, aminek a munkáját egy geodézia pontosságú szögmérő segíti elő, aminek köszönhetően valós időben hozhatunk létre háromdimenziós modelleket a tér bármelyik pontjáról.

Gyors, rugalmas, elképesztő

Leica 3D Disto: távolságmérés 3D-ben!

Leica 3D Disto: távolságmérés 3D-ben!

A Leica 3D Disto előnye a páratlan gyorsaság, hiszen nem csak egyedül, hanem a korábbi idő törtrésze alatt tudunk felmérni lépcsőket, boltíveket és szinte bármilyen belsőépítészeti alakzatot, ami nehezen hozzáférhető, illetve hagyományos módszerekkel nem mérhető. Mindezt ráadásul kivitelezhetjük automatikusan, de akár manuálisan is.

A kérdéses mérőműszer egyébiránt lézerfény és kamerák segítségével végzi a munkáját, miközben a térbeli pontokat mi is figyelemmel tudjuk kísérni bármilyen vezeték nélküli vezérlőegységen. Az ezzel begyűjtött adatokat elmenthetjük továbbá egy hagyományos DXF fájlként, amit aztán bármilyen gyártmánytervező szoftverben lehetőségünk lesz megnyitni, szerkeszteni, de akár kiindulási alapként is szolgáltatni ahhoz, hogy elkerüljük a korábbi felmérési hibákból keletkezett, rendkívül költséges problémákat.

A térbeli pontok mérésén túl a Leica 3D Disto ezen túlmenően rengeteg hasznos kiegészítő funkcióval bír, ezáltal például magasságok, szintek, párhuzamosok vagy akár merőlegesek mérésére és kijelölésére is lehetőséget biztosít – számtalan más egyéb mellett.

Hozzászólás írása