Így viseld az espadrilles-t!

Az idei tavasz és nyár legnagyobb cipődivatjának számító espadrillesek igazán kényelmes és csinos viseletnek számítanak. A cipőboltok polcain már a múlt évben is találkozhattunk velük, sőt, 20-30 évvel ezelőtt is divatosnak számítottak, nem véletlenül. egyrészt ezek a cipők nagyon jól néznek ki, roppant változatos megjelenéssel büszkélkedhetnek.

Divatos ruhamárkák:

Mindemellett roppant kényelmes, könnyed darabok, így a nyári forróságban ideális megoldást jelentenek miniruhához, shorthoz, de még strandkendős-bikinis öltözékhez is, amiben ugye nem megyünk múzeumba vagy vacsorázni, de egy tengerpari napfürdőzés után nyugodtan végig sétálhatunk a szintén tengerparti bódésor előtt, egészen a fagyisig vagy vissza a szállodáig.

Mi az az espadrilles?

Így viseld az espadrilles-t!

Így viseld az espadrilles-t!

Az espadrilles egy lapostalpú (ma már telitalpú, magassarkú változatban is kapható, bár egyesek erősen vitatják, hogy az még belefér-e az espadrilles kategóriába), felül vászon, alul juta háncs lábbeli, mely a meleg idő egyik legkönnyedebb, mégis lábvédő cipellője. A lábbeli típus a Pireneusokban autentikus, onnan terjedt el az egész világon. A divatnak és sok kreatív embernek köszönhetően az espadrilles ma már minden lehet, lényeg, hogy az alja juta háncs vagy hasonló természetes anyag legyen. Van már espadrilles magassarkú szandál, espadrilles körömcipő, de még espadrilles sportos, zárt fűzős cipő is.

Az igazi espadrilles vagy belebújós vagy bokánál megkötős esetleg hosszú bőr, esetleg jutaháncs vagy merészebb esetben szalag fűzővel egészen térdig feltekerhető pánttal ellátott lábbeli, melynek orr részét a legtöbbször megerősítik azzal az anyaggal, amiből talpa készült.

Hogyan viseld?

Bárhogyan. ennél a cipőtípusnál nem tudunk semmi megkötést írni, olyannyira jól variálható mindennel. Valóban szinte mindennel kompatibilis, ami a tavasz és nyár trendjeibe belefér. nagyon nyaralós, tengerparti lazulós ötlet egy kalappal feldobni a szettet, míg konttyal akár egy esti romantikus vacsorára is kiváló. Természetesen a ruha is nagyon fontos, de akár rövidnadrággal, akár sportosabb megjelenéssel, akár egy finom, nőies nyáriruhával felvéve, eze a háncs-vászon cipő roppant mutatós tud lenni. Érdemes visszafogott színekben beszerezni, de a merészeknek akár neonsárgában is elérhető. Az espadrilles nagyon sokáig divat marad, a jövő tavasz és nyár kulcsdarabja lesz, hozzá a nagyméretű kalapok adják majd a tökéletes összhatást. ezek a kalapok már idén is hódítottak, a leárazásokkor vagy az outletekben érdemes lesz beszerezni legalább egyet, mert 2018-ban bőven lesz alkalmunk kihasználni.

Hozzászólás írása