Így érhető el a tökéletes kocka has

Ki álmodozna tökéletes alakról és kockás hasról, főleg így a strandszezon idején? Régen mindenki úgy gondolta, hogy a kockás hasat úgy fogja elérni, ha minél több felülést csinál egy nap alatt. Annak pedig másnap nagyon örültek az emberek, ha olyan izomlázuk van, hogy alig bírnak megmozdulni egész nap.

Bár a hasizom igen könnyen regenerálódik, így érdemes naponta hasizom edzéseket végezni, mégis érdemes átgondolni azt, hogy biztosan jó úton haladunk-e az álom alak felé? Vajon elég a kemény edzés ahhoz, hogy szép hasunk legyen?

A kockás has a konyhában, vagy az edzőteremben alakul ki?

Kinézetünket alapvetően a táplálkozásunk tudja befolyásolni a legjobban. Nagyjából 70%-ban múlik az alakunk az elfogyasztott ételek minőségén és mennyiségén. Tehát ha rosszul étkezünk, lenyomhatunk akárhány has prést és felülést, nem lesz szép kockás hasunk! Ahhoz hogy szép, izmos és lapos hasunk legyen, helyesen kell, táplálkozunk és be kell tartanunk egy diétás étrendet. Az aranyszabály, hogy emeljük meg a fehérjebevitelt és fogyasszunk kevesebb szénhidrátot.

Étkezésünk mellett a napi folyadékbevitelünkre is oda kell figyelnünk, ha egészséges és szép alakot szeretnénk elérni. Az optimális folyadékfogyasztás alapvető feltétele a zsírégetésnek, ezért ahhoz hogy az anyagcserénket szépen fel tudjuk pörgetni, naponta 3-4 liter vízre van szükségünk. Tartsuk észben azt, hogy minél kevesebb vizet fogyasztunk egy nap alatt, annál lassabb lesz az anyagcserénk, így pedig a zsírégetés is nehezebben fog beindulni.

Teljesen felesleges naponta 100 has prést elvégeznünk annak érdekében, hogy kockás legyen a hasunk. Kevesen gondolják, de mindenkinek kockás a hasa valójában, egyszerűen az emberek többségénél ezeket a kockákat zsírréteg fedi, ezért nem látszanak. Az intenzív kardió edzés segít a zsír leadásában, ahhoz azonban hogy izmot tudjunk építeni, a megfelelő táplálkozás mellett súlyzós edzésre is szükségünk van. A súlyzós edzés és a kardió kombinációjából egy szálkás, izmos test fog létrejönni.

Hasizmunk általában folyamatosan dolgozik, ezért nagyon gyorsan képes regenerálódni. Mivel a hasizom munkája miatt tud törzsünk egész nap egyenes állni, ezért olyan edzés tervet kell kialakítanunk, mely új ingert tud a hasizmunknak biztosítani. Érdemes minden nap, vagy esetleg minden másnap hasra edzenünk, a gyakorlatokat pedig ismételjük meg 30-szor és csak egy kis pihenőidőt hagyjunk magunknak.

Forrás: BioTechUsa Shop – www.biotechusastore.eu

Hozzászólás írása