Hihetetlen, de a Rubik kocka ihlette meg a Pumát

Mi, magyarok büszkék vagyunk mindenre ami Hungarikum, így nem csoda, hogy népünk egyik kedvenc logikai játékára, a Rubik kockára is. Hihetetlen, de a Rubik-kocka szabadalma már 1975-ben beadásra került és a 80-as években már szinte mindenki ezzel játszott, hiszen körülbelül 1 millió darabot értékesítettek, vagyis már megjelenésekor minden 10. magyarnak volt egy otthon.

A külföldi terjesztéssel pedig világszenzációvá vált rövid időn belül a játékkocka. 2003 óta pedig Rubik-kocka-világbajnokságot is rendeznek.

A kocka különlegessége annak színes oldalaiból és kis, négyzetrácsos szerkezetéből adódik, amit csak az igazán profik képesek gyorsan kirakni. Egy átlag ember pedig előbb ráun a próbálkozásra, minthogy valaha is kirakja az összes oldalt, bár egy tanulmány szerint bármilyen keverés után, maximum 20 tekerésből kirakható.

Ez hihetetlennek hangzik, hiszen összesen negyvenháromtrillió-kétszázötvenkétbilliárd-hárombillió-kétszázhetvennégymiliárd-négyszáznyolcvankilencmillió-nyolcszázötvenhatezer eltérő állás hozható létre a játékon.

A Rubik-kocka színeiben pompáznak a Puma cipői

A Fall 2019-es ruhakollekció megalkotása igazi mérföldkő volt a Rubik kocka életében, ugyanis a Pumával összeállva egy igazán színes, vidám és játékos szettet hoztak össze. A világsikerű játék egy új dimenziót nyitott meg a 80-as években és most 2020-ra már a divatot is képes befolyásolni. A ruházati termékek a Rubik-kocka színeiben pompáznak úgy, hogy közben a Puma stílusát is erősen képviselik.

A PUMA X RUBIK néven már 2019. november végétől kaphatóak a termékek a Puma webáruházában és az egyes kereskedői hálózataiban is. Az igazán gyönyörűre sikeredett Rubik cipő például 40.000 forint körüli összegért már Magyarországon is kapható. A kollekció azonban egyaránt tartalmaz a cipőkön túl, pulóvereket és pólókat is, melyek között felnőtt és gyerek méretűek is megtalálhatóak. Ki gondolta volna, hogy az egykor még építészhallgatók számára oktatási céllal feltalált kocka mára ilyen sokrétűen befolyásolja majd a világunkat.

További érdekességeket a cipő blogban találsz.

Hozzászólás írása