Hatvan felett is létezik szerelem

Megözvegyülés vagy válás után nem kis bátorságot jelent új társat találni. Hatvan év felett sokaknak ez egyenesen riasztó, hiszen úgy gondolják, nekik már kijutott a boldogságból, számukra ez már nem elérhető dolog. Pedig ez nem így van. A boldogság mindenki számára elérhető, a szerelmi boldogság is, akár idős korban is.

Mint mindenbe, ebbe is belekezdeni a legnehezebb, de ha valaki megteszi az első lépést, a többi már könnyebben fog menni. Ki kell lépni a saját magunk által körbe határolt komfortzónából és tenni saját magunkért.

Természetesen társat nem huszonnégy órán át keresünk. Vannak időszakok, amikor belevetjük magunkat és vannak, amikor úgy érezzük, nincs is erre szükségünk. Az új társ megtalálásához szükségünk van alapos önismeretre, hogy tudjuk, mit is akarunk, mire is van szükségünk.

Természetesen nagy mértékben szükségünk van szerencsére is, hogy olyan emberekkel hozzon össze az élet, akik ki tudnak egészíteni minket, akikkel minőségi időt tudunk tölteni. A közös hullámhossz minden kapcsolatban nagyon fontos.

Csakis reális elvárásaink legyenek

Itt lép be nagy mértékben az önismeret. Ha magunkat ismerjük, ha nem hamis az énképünk, akkor reálisabban láthatunk bele másokba. Felfedezhetjük a másikban azt a tulajdonságot, amire igazán szükségünk van, meg tudjuk ítélni, vajon életre való lenne-e a kapcsolat. A legtöbb ember nehezen hiszi el a saját korát, mégis muszáj elfogadni ahhoz, hogy reálisan lássa saját magát is, valamint a lehetőségeit is egy párkeresésben. Lássuk meg a másikban a valós embert, ne pedig álomképet keressünk.

Soha nem az elképzelt paraméterek miatt leszünk szerelmesek. Figyeljünk a másik kisugárzására, beszédére, gesztusaira. Arra figyeljünk, hogyan kommunikál velünk, mennyire figyel ránk, érdekli-e a mondanivalónk. Sajnos vannak helyek, ahol az a társadalmi elvárás, hogy egy idős ember már ne randizzon, ne legyen újra szerelmes. A saját életünk nekünk a legfontosabb és ha nem egyedül szeretnénk leélni, ami még hátra van, akkor magunknak akarjunk megfelelni, ne pedig másoknak. A szerelem minden korban jár, minden embernek!

Hozzászólás írása