Hasznos tanácsok kőburkolat alkalmazásához

A kőburkolat olyan burkolat, mely kő hatású, ennek köszönhetően természetességet, nyugalmas és melegséget áraszt magából. Megfelelő tudással rendelkező szakember kül- és beltéren is beépítheti és ő elfog látni fontos tudnivalókkal, melyeknek segítségével nagy odafigyeléssel ápolni tudjuk a későbbiekben a kőburkolat felületeket. Hatalmas szín és mintaválasztéka, így biztosan mindenki megtalálja azt, ami otthonához legjobban passzol.

Felületük is eltérő lehet, hiszen van, amely rusztikus felülettel rendelkezik, mely kevésbé sima és van, amelyet a tükörsimaságig csiszoltak.

Mi az az impregnálás és miért fontos?

A kőburkolat az egyik legszebbnek tartott burkolattípus, melynek hosszú élettartama van, így évekig, vagy évtizedekig élvezhessük általa nyújtott harmóniát, melegséget. Mielőtt elhamarkodottan választanánk ki, milyen felületre milyen kőburkolat kerül, gondosan át kell gondolnunk, mi lenne a legmegfelelőbb és a legpraktikusabb, mégis a legesztétikusabb egyben. Gondosan ki kell választanunk a burkoláshoz szükséges segédanyagokat is, a fugázó anyagot és a burkolatragasztót.

A kőburkolat minősége és tartóssága egyértelműen azon múlik, hogy milyen anyagokkal dolgozik a szakember. Jó, ha kikérjük egy hozzáértő ember véleményét és ha a szakember, aki majd lerakja, a kőburkolatot ajánl esetleg nekünk kőragasztót, akkor mindenféle képen azt vásároljuk meg.

Hasznos tanácsok kőburkolat alkalmazásához

Hasznos tanácsok kőburkolat alkalmazásához

A természetes kő- és kő hatású burkolatok esetében soha ne álljunk neki mi magunk lerakni a burkolatot, hiszen igen fontos felületkezelést is el kell végezni, ezt pedig inkább hagyjuk szakemberre. Ezeknek a burkolatoknak a felülete enyhén, vagy erősebben porózus, hamarabb megtelepednek bennük a szennyeződések, ezért mindenképpen impregnálni kell, hogy ne mohásodjon, gombásodjon, algásodjon be a felület.

Így egy víztaszító réteggel vonjuk be, mely nem csak a penészedés ellen véd, de az esetleges kifröccsenő ételektől és italoktól is. Impregnálás után garantáltan nem tud semmi beszívódni a burkolatba, tehát nem lesz foltos és ennek a felületkezelésnek köszönhetően a burkolat takarítása és tisztántartása is sokkal egyszerűbb lesz ezután.

Hozzászólás írása