Használható a felfújható matrac ágyként?

Sokan úgy gondolják, hogy kemény felületen jó aludni, de ez nincs így. Ha nincs megfelelő alátámasztás, akkor a gerincünk deformálódik. Érdemes-e hagyományos ágyban aludni valamilyen jó matracot használva, vagy válasszunk felfújható matracot?

Nem olcsó buli!

Matracot venni nem egyszerű mulatság, tesztelés, körültekintés kell hozzá. Ráadásul néhány termék ára igen borsos, amit az átlagember nehezen tud kifizetni. Ilyenkor pedig az történik, hogy az emberek az olcsóbb darabot vásárolják meg. Természetesen léteznek jó minőségű ágybetétek is az alacsonyabb árkategóriában, de azért a kényelmes darabok, amelyek a megfelelő alátámasztásra a leginkább képesek, azokért jóval többet kérnek.

Sokan vesznek felfújható matracot, hogy a vendégeknek legyen hol lepihenniük. Ezek a matracok azonban tényleg inkább csak alkalmi megoldások, hosszútávon nem túlságosan kényelmes ezeken pihenni. Az olcsóság miatt azonban vannak, akik hosszabb távra, saját használatra vesznek ilyeneket.

Felfújható Matrac

Felfújható Matrac – A felfújható matracok alkalmi használatra lettek kitalálva, nem tartósra

Miért nem jó hosszútávon a felfújható matrac?

Sokan nem akarnak például egy albérletbe komplett ágyakat venni, pedig a felfújható matrac nem egy jó megoldás a mindennapokra.

Bár az áruk igen baráti, nem igazán követik a test vonalát, és kényelmetlenek. Ráadásul hosszútávon nem annyira jó dolog szinte a földön aludni, ha nincs normális fűtés, akkor könnyen hideg lehet a padló, és akár éjszaka is meg lehet fázni.

Az ilyen matracok túlságosan puhák, és vannak olyan darabok, amelyek hangosak is, így éjszaka nem nagyon lehet mocorogni, mert mindenki felébred rá.

Ezeknek a matracoknak a célja, hogy a hozzánk érkező vendégek álomra tudják hajtani a fejüket valamire néhány napig, de másra nem jó. Hosszútávú alkalmazásra inkább a hagyományos matracok valók, azokból rengeteg típus létezik, biztos, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Hozzászólás írása