Ezért ne vásárolj használt matracot

A használt cikkek vásárlása egy roppant megosztó dolog. vannak, akik elutasítják a használt dolgokat, mondván, szemét. De akadnak olyanok is, akik kimondottan keresik a jó állapotú, „történettel” rendelkező darabokat és nem csupán anyagi megfontolásból választják a second hand-et, hanem elvből vagy kalandvágyból is.

Nos, ha matracról van szó, a szakértők, a higiéniára kicsit is adók mind egytől egyig elutasítják a használtan való vásárlást.

Egy matrac, ha használatba veszik, idővel felveszi tulajdonosa testformájának jellemzőit és akkor is idomul kicsit, ha nem emlékező habról van szó. ahol rendszerint a vállunk és csípőnk érintkezik a matraccal, ott hamarabb használódik, elkezd gödrösödni, még akkor is, ha ezt a folyamat korai fázisaiban nem lehet észrevenni. Ha használt matracot veszünk, könnyen lehet, hogy már elkezdődött benne ez a folyamat és kellemetlen nyomó pontokat észlelünk néhány használat után, amelyektől a kényelmes alvásunk lehetetlenné válik.

Ezért ne vásárolj használt matracot

Ezért ne vásárolj használt matracot

Alvás közben izzadunk. Ki jobban, ki kevésbé, de valamennyire mindenki. Igaz, hogy kultúrember használ lepedőt, de a zsíros nedvesség azon átszivárogva eléri a matracot. ha az általunk használtan vásárolt matracon már aludtak akár csak hónapokig, akkor használójának izzadtsága jó eséllyel ott van benne. Nem finnyásság emiatt kerülni a használt ágybetét vásárlást, hanem alapvető higiéniai igény az ilyesmit elutasítani. Gyerekmatracoknál ez különösen fontos, hiszen a kicsiknél még előfordul ágybavizelés. hiába szárad ki a matrac, hiába tisztítják meg a felületét, rengeteg minden maradhat a belsőbb részeiben.

Kórokozók, baktériumok és élősködők telepedhetnek meg a matracokban. Egy használt matracnál nem tudhatjuk, milyen időközönként tisztították, hogyan használták és milyen higiéniai, tisztasági óvintézkedéseket tettek meg az előző tulajdonosai annak érdekében, hogy tiszta és kórokozó mentes maradjon a fekvőalkalmatosság. Ne kockáztassunk!

Hozzászólás írása