Ezek a rossz párkapcsolat legnagyobb intő jelei

Egy friss párkapcsolatban még valamilyen szinten mindkét fél kicsit felszínesen viselkedik a másikkal, majd ahogy egyre jobban megismerik egymást, derül ki hogy van-e közös jövőjük. Egy hosszú kapcsolat során azonban mindig vannak olyan dolgok, amik elkezdenek megváltozni, beleértve magát a kapcsolatot, és mindkét fél tulajdonságait, és viselkedését is.

Vajon min vagy miken múlik, hogy boldogok vagyunk a párkapcsolatunkban vagy sem? Mennyivel egyszerűbb lenne, ha jóval előtte tudnánk arról, hogy kapcsolatunk rossz úton halad, így talán meg tudnánk még azt menteni, vagy ha nem is, legalább lelkileg fel tudnánk készülni a szakításra.

Ha párkapcsolatunkra megpróbálunk nyitott szemmel tekinteni, talán még időben feltűnhetnek azok az intő jelek, melyekből azt a következést vonhatjuk le, hogy kapcsolatunk elkezdett rossz irányba változni. Ekkor még ha ügyesek vagyunk, és párunk is partner ebben, meg tudjuk úgy változtatni a dolgokat, hogy jobban működjön a kapcsolatunk mint az elején.

Hogyan távolodhat el a két fél egymásról?

A szakítások a legtöbb esetben azért történnek meg, mert a két fél egy idő után elkezd eltávolodni egymástól. Ez legtöbbször a hosszú párkapcsolatok végét szokta jelenteni, hiszen az emberek nehezen ismerik fel a problémát, vagy ha mégis, akkor egyértelműen a másik felet kezdjük el hibáztatni. Ő nem törődik eléggé velünk, ő nem ér rá soha, hogy csináljunk közös programokat, és ő hanyagol el bennünket.

Valójában egy párkapcsolat soha nem egy fél miatt romlik meg, hanem azért mert a két ember nem foglalkozik már eleget egymással, és elfelejtik ápolni, és építgetni közös kapcsolatukat. Ilyen esetben csupán el kell döntenünk azt, hogy szeretnénk-e folytatni ezt a kapcsolatot, és hogy képesek vagyunk -e tenni ezért néhány dolgot. Ne csüggedjünk, ha szeretjük még egymást, nem nehéz feléleszteni a lángolást.

Intő jel lehet, ha nem hallgatjuk már meg a másik véleményét

A kapcsolat elején még megvan az a hatalmas érdeklődés egymás iránt, melynek köszönhetően folyamatosan visszaigazolást kaphatunk arról hogy megfelelő emberrel vagyunk együtt. Nem kell ugyanis mindenben egyet értenünk, sokkal fontosabb inkább hogy kikérjük egymás véleményét, és meghallgassuk a másikat.

Ha már nincs időnk a másik véleményét meghallgatni, vagy egyszerűen feleslegesnek tartjuk a dolgot, akkor itt az idő, hogy eldöntsük: Együtt szeretnénk maradni, vagy külön szeretnénk folytatni az életünket? Az ugyanis, ha már nem hallgatjuk végig a másikat, egyedül döntünk nagy kérdésekben, akkor könnyen lehet, hogy semmi értelme valójában a folytatásnak. Ha időben észrevesszük a fennálló problémát, akkor azonban tehetünk még azért, hogy visszafordítsuk azt, így talán nem kell örökre elbúcsúznunk egymástól.

Ha egy döntés előtt állunk, üljünk le, és beszéljük meg együtt. Ne befolyásoljuk párunk véleményét, és ne is várjuk el hogy mindenbe helyeselni fog. Ne viselkedjünk egy párkapcsolatban önzően, ne felejtsük el hogy ez kapcsolat valójában nem egy emberről, hanem kettőről szól.

Hozzászólás írása