Duguláselhárítás Árak – Mi határozza meg?

Valószínűleg nem is létezik olyan háztartás, ahol még ne alakult volna ki a kellemetlen lefolyó elzáródás. Ha szerencsénk van és a dugulás nem túl makacs, megoldhatjuk a problémát különböző házi praktikák segítségével, azonban előfordulhat az is, hogy végül mégis csak szakember segítségére lesz szükségünk.

Nem érdemes ezt halogatni, hiszen ha nagy bajjal állunk szemben, akkor az, az idő múlásával egyre nagyobb problémát fog okozni, így tehát jó tudni, hogy minél többet halogatjuk a szakember felkeresését, annál többet tudunk ártani a vízvezeték rendszerünkben. Ha arra kerül sor, hogy duguláselhárítót kell segítségül hívnunk, természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora összeget fogunk áldozni a professzionális megoldásokra.

Így találjunk korrekt és megbízható szakembert

Szakemberek szerint a duguláselhárításért fizetendő összeg nagyon sok tényezőtől függ. Az összeg nagyságát legjobban az befolyásolja, hogy pontosan milyen területén található a probléma. Mielőtt igénybe vennénk a duguláselhárító cég szolgáltatásait, okos ötlet utána nézni, hogy felszámolják-e külön a kiszállítási díjat, illetve pluszba rászámolnak-e az ünnepnapok, a munkaszüneti napok vagy a a hétvégék kiszállítási díjára. Emellett érdemes arról is tájékozódni, hogy a meghatározott végösszegbe beleszámít-e a folyóméter díja is.

Az ilyen és ehhez hasonló információk nagyon fontosak, hiszen csak így lehetünk tisztában azzal, hogy duguláselhárítás után a szakember mekkora összeget fog kiszámlázni nekünk. Ezeknek az információknak a tudatában már könnyebb olyan korrekt és megbízható szakembert találni, aki miután megszünteti a lefolyó elzáródását, nem fog kellemetlen meglepetést okozni nekünk, már ami a kifizetendő költségeket illeti.

A szakemberek egyaránt végeznek duguláselhárítás kül- illetve belterületen is. A beltéri elhárítás általában 5.000 forinttól egészen 16.000 Ft-ig kiterjedhet, míg kültéri esetbe ez lehet akár 20.000 Ft-os költség is. A csatornatisztítást a legtöbb esetben nagynyomású Woma mosóberendezéssel végzik. Ára olyan 18.000-22.000 Ft között helyezkedik el.

Hozzászólás írása