Amikor nincs kedvünk kimozdulni

Itt a szombat este, amikor mindenki kimozdul, járja a várost és kikapcsolódik. A nagyobb városok lüktetése mindenkit magával tud ragadni. A kötelező bulizási szokásoknak azonban nem mindenki szeret fejet hajtani. Sokszor fárasztó hét után nem vágyik másra csak egy forró fürdőre vagy egy tv-t nézős estére, távol a világ és mások zajától.

Ha nincs kedve kimozdulni és emberekkel találkozni teljesen természetes, jelzés a szervezetétől, hogy ideje a feltöltődésnek. Íme, néhány program ötlet mellyel garantáltan jól érezheti magát akár otthon is.

Szórakozási tippek, nem csak egyedülállóknak

A számtalan ötlet közül lehet ilyenkor választani, attól függ egyedül vagy társasan tölti a szombat estét. Ha van társasága, akkor mindenképp csapjanak egy társasjátékos estet. Akár a régi kedvenc játékok vagy egy új, biztos szórakozást biztosít. A boltok manapság teli vannak jobbnál jobb társasjátékokkal, legyen az logikai, szórakoztató, Activiy vagy történelmi.

Mindenki megtalálja a magának való kikapcsolódási lehetőséget. Családosoknak pedig segít egy kicsit összekovácsolni a családot egy kis időre. Ha nincs kedv játékra, akkor ajánlott egy kis főzőcskézés. Ki mondta, hogy nem lehet társasan főzni? Egy jó vacsora megalapozhatja az est további történéseit is. Ha egyedül tölti, akkor nyugodtan indítsa el kedvenc filmjét és rendeljen vagy készítsen magának valami finom ételt.

A filmezés közben akár összeírhatja jövőbeni teendőit ezzel is könnyítve az elkövetkezendő napokat. Az előreszervezés megnyugtatja a lelkiismeretét is, így meglepően jól fog aludni utána. Ha nincs kedve filmezni, akkor vegyen egy forró fürdőt. Gyertyákkal és egy kis illóolajjal pedig hangulatossá varázsolhatja a fürdőszobáját is. A forró fürdő nem csak a testet lazítja el, de a lelket is kikapcsolja.

Köztudottan jótékony hatással bír a fáradt izmokra és stressz űző hatása pedig hosszútávon megmentheti akár a depressziótól is. Így nem csak szombat este ajánlott, ha épp nincs programja vagy nincs kedve kimozdulni, hanem akár szilveszter este is.

Szponzoráció: www.szilvesztertipp.hu

Hozzászólás írása