A világ legnépszerűbb weboldalainak listája - htbt.hu

A világ legnépszerűbb weboldalainak listája

A legtöbb hazai vállalkozó azt gondolja, hogy ha készíttet egy saját weboldalt, azzal egy csapásra meghódítja a világhálót. Azonban nem is olyan egyszerű a legnépszerűbbnek lenni. A világ legnépszerűbb toplistáján, nem meglepő módon a Google keresőmotor a legelső, amelynek kegyeiért olyan sok SEO szakember küzd.

Hiszen általa mi is több látogatóhoz jutunk. A képzeletbeli toplista második fokára a világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook került, amelyet már Magyarországon is olyan sok magánszemély és cég használ.

A legnépszerűbb weboldalak bronzérmese, a Google tulajdonában lévő videómegosztó portál, a YouTube, amit szintén az összes aktívan internetező magyar ismer. Azonban meglepő módon, a toplista negyedik helyezettje egy olyan egykori kereső, amelyet ma már inkább hírportálként és e-mail szolgáltatóként tartanak számon, a Yahoo! A toplista ötödik helyére pedig a kínai „Google”-ként emlegetett Baidu keresőmotorja került.

Online enciklopédia, webáruház és közösségi oldalak a legnépszerűbb weboldalak között

A legnépszerűbb weboldalak listájában a TOP 10-be került az első online könyvkereskedésként induló, gigászi webáruházzá növő Amazon, melyet a legnagyobb online, szabad enciklopédia, a Wikipedia követ.

A toplista nyolcadik helyére egy kínai nyelvű webáruház került, melyet hazánkban nem igazán használnak, ő a Taobao nevet viseli. Őt követi a kék madaras szociális közösségi oldal, a Twitter, mely ismert, de nem túl gyakran használt Magyarországon.

Ezeket a weboldalakat egy kínai portál, a QQ és a Google indiai változata, valamint a Microsoft Windows Live webes rendszere követi. Túl a top 10-en de jelentősen az élmezőnyben van még a szakmai közösségi portál a LinkedIn, a kínai hírmondó a Sina Corp, a Tmall nevű webáruház, a kínai Sina Weibo mikroblogos közösségi oldal és a japán Yahoo is.

A legnépszerűbb oldalak toplistájában megtaláljuk a nemzetközi eBay aukciós portált a Yandex keresőmotort, a Vkontakte orosz közösségi portált, a Microsoft Bing keresőjét is. Hazánkból azonban ezeken kívül leginkább a Pinterest, a WordPress, az Instagram és az AliExpress, a PayPal, a Microsoft és az XVideos az, amit a legtöbben látogatnak a legnépszerűbb weboldalak toplistájából.

Szponzoráció: Coderweb.hu

Hozzászólás írása