A szex káros hatása az egészségre

A legtöbb beszélgetés során és az internetes tanácsokat kutatva azt látjuk, hogy a szex rengeteg hasznos tulajdonsággal bír. Nehéz lehet elhinni, de az előnyök mellett számolni kell a hátrányokkal is, amik nagyon fájdalmasak és drágák szoktak lenni.

A férfiak és nők, akik többször cserélnek partnert, néha elfelejtenek védekezni. A tapasztaltak biztosra veszik, hogy meg tudnak állni időben, esetleg tökéletesen számon tartják a 14 napos szabályrendszerüket. Azonban a nem kívánt terhesség mellett ronda betegségeket is össze lehet szedni, úgyhogy ezek mindenképpen a hátrányok közé tartoznak.

Az egészségügyi problémák mellett érdemes számolni a költségekkel is. A hónapokon át tartó kezelések gyógyszereket szülnek, és lehet, hogy valaki pont emiatt veszíti el a munkahelyét is. Ha pedig egy gyerek eltartásáról kéne listát készíteni, akkor holnapig sorolhatnánk a várható költségeket. Ez pedig csak akkor válik még rosszabbá, ha csak egyéjszakás kaland áll a háttérben, anyuka pedig kénytelen egyedül megbirkózni az anyasággal.

Ne legyen kényszer

Az sem jó, amikor az ember kényszernek fogja fel a szexualitást, és csak azért csinálja, hogy megfeleljen a másiknak. Az országokban végzett felmérések szerint rengeteg nő van, akik soha nem éreztek orgazmust, vagy éppen csak az önkielégítés alapján tudták elérni. Ők csendben tűrik a helyzetet, és nem beszélik meg a párjukkal, a legrosszabb eseteben pedig tettetik, hogy eljutottak a csúcsra.

Ritkán szoktuk megemlíteni, de a férfiak is szenvedhetnek a szexuális elvárások miatt, amit néha éppen a nagy igényű hölgyek okoznak. Nincs annál rosszabb, mint amikor valakinek muszáj jól teljesítenie, még akkor is, ha inkább egy focimeccset nézne a tévében. Ilyenkor szoktak jelentkezni a merevedési zavarok és a kezdeti impotencia, aminek a hátterében az egyszerű stressz húzódik meg.

Inkább olyan szexuális együttlétet válasszunk, ahol mindkét fél élvezheti a másik közelségét, és nem kell a folytonos stressz miatt aggódnia. Ezáltal nemcsak az idegeskedést, hanem a stresszt és a depressziót is leküzdhetjük.

Hozzászólás írása