A magánkiadós íróknak miben segíthet az online számlázó program?

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy könyvet írnak. Persze nem mindenki próbál szerencsét a nagy kiadókkal, hanem inkább maga adja ki, és értékesíti a könyveit. Ez persze bonyolultan hangzik, mert nemcsak írónak kell lenni, hanem minden más részfeladathoz is érteni kell egy kicsit.

Tudni kell, mit jelent a lektor vagy a szerkesztő, hogyan lesz kéziratból könyv, és persze azt is, hogy milyen papírra nyomtassák a könyvet. A marketing pedig még egy külön szakma, amihez szintén érteni kell, a pénzügyekről már nem is beszélve.

Az persze nagyon jó, ha van egy szuper könyvelőnk, de ahhoz, hogy ne kapjunk büntetést a NAV-tól egy jó számlázó program is kell. Rengeteg ingyenes online lehetőség van, amit használhatunk, és megkönnyíthetjük az életünket. Mivel sok író jár könyvbemutatókra és író-olvasó találkozókra, fontos, hogy számlát is tudjon adni. Ehhez pedig nem árt, ha a számlázó programot a zsebünkbe, vagyis a mobilunkra letöltve is magunkkal tudjuk venni.

Természetesen, aki első könyves szerző, és csak kis példányszámban adja ki elsőre a könyvét, a NAV online számlázója is megfelelhet neki, ám vannak, akik nagyban gondolkodnak, több funkcióra is szükségük lehet.

Magánkiadós íróként is létrehozhatunk webshopot?

Aki már több könyvet is kiad, sőt mellé különböző rendezvényeket vagy előadásokat is tart, neki már egy hagyományos sales oldal kevés lehet. A webshop létrehozása nem bonyolultabb, sőt, még kifizetődőbb is lehet. Ráadásul a jobb online számlázókat is lehet szinkronizálni velük, és beállítani, hogy automatikusan számlázzanak a vásárlóknak.

Emellett egyes számlázókat még a vevőnyilvántartó programokkal is össze lehet kötni, így ha valaki nem fizet időben, a rendszer küld neki felszólítást, de fizetést is érzékeli, és küldi az értesítést.

A webshoptól sokan azért tartanak, mert egyrészt bonyolultnak hangzik az üzemeltetése, másrészt a vele járó adminisztráció is nehézkesnek tűnhet. Pedig egy jó online számlázóval idő és költséghatékonyan tudjuk megoldani az ilyen jellegű feladatokat. Ha olyan számlázónk van, ami nem kifejezetten kompatibilis vagy épp drága a webshopunk üzemeltetéséhez, célszerű keresni egy másikat.

Hozzászólás írása