3+1 biokémiai tényező, ami a szerelem kialakulásáért felelős

A szerelem, mint maga jelenség nagyon különleges dolog. Az aki már átélte, tudja, hogy mennyivel magával ragadhatja az érzés, illetve hogy milyen jó érzés szeretni, és szeretve lenni. Egy egészséges, boldog párkapcsolat kialakításhoz több dologra is oda kell figyelnünk, mégis nagyon kevesen gondolnak bele abba, hogy milyen okoknak köszönhetően lesz két ember valóban szerelmes egymásba?

Ez pedig nem csak biokémiai de pszichológiai okok is lehetnek.

1. Olyan partnert keresünk, aki hasonlít ránk, vagy a szüleinkre

Az emberek nagy része gyakran lesz olyan emberbe szerelmes, aki valamilyen szinten hasonlít rá. Hasonló a kinézetük, stílusuk, érdeklődési körül. Ez persze nem csak külső, de belső tulajdonságokra is vonatkozik. Ha két ember hasonló dologgal foglalkozik, hasonló a céljuk az életben, egyforma az értékrendjük, és hasonló élettapasztalatokkal rendelkeznek, akkor azok valószínűleg jól ki fognak jönni egymással egy szorosabb párkapcsolatban is.

Az sem ritka dolog, hogy olyan partnert találunk magunknak aki a szüleinkre hasonlít. Persze ez egyáltalán nem tudatos dolog, de a lányok nagy részben az édesapjuk, míg a férfiak az édesanyjuk mintáját keresik a partnerük jellemében.

2. Nem csak a nőknél, hanem a férfiaknál is fontos az illat

Nem csak a nőknél, de a férfiaknál is nagyon sokat jelentenek a jó illatok. Ez első találkozás során, az első benyomásból tudjuk leszűrni azt, hogy az illető mennyire tetszik nekünk, és ezt sok esetben az illető ápoltsága, és illata is befolyásolni szokta. Érdekes tény, hogy a nők esetében menstruációs ciklus függő is lehet az hogy egy illatot mennyire érzik kellemesnek, vagy éppen taszítónak, illetve ezen múlhat az is, hogy az adott illatot mennyire érzékeli a nő erősnek.

3. Helyes, szép, nyitott testtartás fontossága

Az első benyomás során nagyon sokat jelent az ember testtartása is, hiszen a nyitott testtartás általában bejön az emberek nagy részének. Hiába csinosítja ki magát valaki, vesz fel szép ruhát, és állítja be tökéletesen a haját, ha csúnya és slampos a testtartása. Ez nem csak egészségügyi, de esztétikai problémákat is elő tud idézni. Próbáljuk meg mindig kihúzni magunkat, vállainkat pedig ne engedjük előre esni.

A nők általában buknak a magas pasikra, és ez nagy valószínűséggel azért van így, mert a magas pasik közelében sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magunkat, mint egy alacsonyabb férfi társaságában.

3+1. Hamarabb összemelegednek azok, akik látásból már ismerik egymást

Azok az emberek akik sűrűn összefutnak, teljesen véletlenül az utcán, vagy a közeli kisboltban, valószínűleg sokkal hamarabb megtalálják a közös hangot, így nagyobb esély van arra, hogy hamarabb kapcsolatot tudnak teremteni egymással. Ha a szomszéd lánnyal már többször találkoztál a lépcsőházban, és mindig kedvesen mosolyogtok egymásra, simán lehet, hogy bejössz neki és csak azt várja, hogy leszólíts. Tapasztalatok szerint a lányok egyébként is sokkal nehezebben utasítják vissza azokat a pasikat, akiket már látásból ismernek, és sűrűn találkoznak vele.

Hozzászólás írása